Sumatra kahveleri, bir kahvenin tadını etkileyen birkaç faktörün göstergesidir. Sumatra, Güneydoğu Asya'da arabica kahvesi yetiştirmek için ideal görünen bir adadır.
Sumatran kahvelerinin çoğu çiftçi tarafından kullanılan benzersiz işleme yöntemi olan ıslak kabuk oluşturma nedeniyle, farklı özelliklere sahip olma eğilimindedir. Birkaç kahve içeceği bölgenin toprak tonlarını, düşük asitliğini ve tam gövdesini tercih ederken, günümüzde çoğu kahve uzmanı tarafından düşük kaliteli bir ürün olarak görmezden gelinmektedir.
Çoğu Sumatra Kahvesi Islak Kabukludur
Islak gövde veya Giling Bashan, Sumatra'da kullanılan en yaygın işleme yöntemidir. Bu şekilde işlenen kahveler bazen doğal veya kuru işlenmiş olarak adlandırılsa da, ıslak kabuklandırma Etiyopya gibi dünyanın diğer bölgelerinde kullanılan doğal işleme yöntemlerinden farklıdır. Islak kaplama aşağıdaki adımları içerir:
- Çiftçiler, ev yapımı makineler kullanarak topladıktan hemen sonra kahve kirazının kabuğunu çıkarırlar.
- Derisi soyulmuş taneler dokuma poşetlere konur ve gece boyunca mayalanmaya bırakılır.
- Ertesi sabah, çiftçiler müsilajı (kalan meyve) elle yıkar.
- Parşömen içindeki fasulye, çiftçinin bahçesinde kısmen kurutulur.
- Kahve, parşömenin çıkarıldığı ve çekirdeklerinin daha fazla kurutulduğu bir depoya sevk edilir.
- Çekirdekler ihracat için bir liman şehrine sevk edilir ve liman kentinde üçüncü kez kurutulur.
Islak Kabuk Alma Kahveyi Daha Uzun Süre Daha Nemli Bırakır
Çekirdeklerin çiftçiler tarafından kurutulmamasının bir nedeni, Sumatra'nın kahve ağaçları yetiştirmek için harika ancak işleme zorlukları yaratan çok nemli bir iklime sahip olmasıdır. Çoğu işleme yönteminde kahve çekirdekleri, işleme tesisinden çıktıklarında nem seviyeleri yüzde 9 ila 11 arasında olana kadar kurutulur. Islak kabuklama üç aşamalı kurutmayı içerdiğinden, kahvenin nemi uzun süre yüzde 11'in çok üzerinde kalır - genellikle sonunda ihraç edilene kadar.
Islak Kabuk Alma Benzersiz Özellikler Üretir
Sumatra kahvesinin benzersiz özelliklerinin çoğu ıslak kabuğundan kaynaklanır. Değiştirilmiş doğal işleme yöntemi ve uzatılmış kuruma süresi, yumuşak tat ve aromalara sahip kahveler üretir.
Sumatra kahveleri, notalarıyla tanınmak yerine, tipik olarak tam gövdeleri ve düşük asitliği ile karakterize edilir . Sahip oldukları aromalar ve tatlar korkak olma eğilimindedir: topraksı, baharatlı, yabani, yosunlu, mantarlı. Kime sorduğunuza bağlı olarak, yosunlu bir ormanda yetişen yabani bir mantar veya büyükbabanızın eski deri ayakkabıları gibi tadı olabilir.
Kahvelerin benzersiz özelliklerini geliştirmek ve çok aşamalı bir işleme yöntemiyle ve ev yapımı kabuk açma makinelerini kullanarak ortaya çıkan yüksek farklılığa karşı koymak için çoğu kavurucu, Sumatra seçimlerini koyu olarak kavurur . Bu, vücutlarına dayanır ve fasulyeye kavurma kaynaklı bir zenginlik katar.
Takipçileri aktif ederseniz bloğunuzu takip etme şansımız olur. Gayet başarılı bir blog
YanıtlaSilKatılıyorum sana kardeşim
SilEklendi hocam.
Sil