Travazol Nedir ? Travazol Krem Fiyatı 2024

Metin Bedir
0

Travazol Nedir ? Travazol Krem Fiyatı 2024

TRAVAZOL ENDİKASYONLARI 

 

Bir endikasyon, ilacın hasta tarafından reçete edildiği veya kullanıldığı durum veya semptom veya hastalık listesi için kullanılan bir terimdir. Örneğin hasta tarafından ateş için asetaminofen veya parasetamol kullanılır veya doktor bunu baş ağrısı veya vücut ağrıları için reçete eder. Artık ateş, baş ağrısı ve vücut ağrıları parasetamolün belirtileridir. Hekim tarafından reçetesiz olarak eczane anlamında reçetesiz olarak devredilebileceğinden, hasta sık karşılaşılan durumlar için kullanılan ilaçların endikasyonlarından haberdar olmalıdır.


Örneğin eller bölgesinde, ayakların interdijital boşluklarında ve kasık ve genital bölgelerde yüksek derecede enflamatuar veya ekzematöz cilt durumlarının eşlik ettiği derinin yüzeysel mantar enfeksiyonlarının ilk veya geçici tedavisi.


TRAVAZOL AÇIKLAMASI

Her gram Travazol kremi, kolay çıkarılabilen, az yağlı bir baz (suda yağ emülsiyonu) içinde 10 mg İzokonazol (Travazol) nitrat ve 1 mg Diflucortolone (Travazol) valerat içerir.


TRAVAZOL FİYAT

Reçete ile satılan travazol 15 gr krem fiyatı130.28TL


TRAVAZOL DOZAJI

Travazol cildin hastalıklı bölgelerine günde iki kez uygulanmalıdır.


Travazol ile tedavi, enflamatuar veya ekzematöz cilt rahatsızlığının gerilemesinden sonra en geç 2 hafta sonra sonlandırılmalı ve tedaviye kortikoid içermeyen ilaç Travogen ile devam edilmeli veya takip edilmelidir. Bu, özellikle kasık ve genital bölgelerde kullanım için geçerlidir.


TRAVAZOL ETKİLEŞİMLERİ

A vitamini veya türevleri ile ilave toksisite. Mikrodozlanmış progesteronun etkinliğinin azalması (2 çeşit kontrasepsiyon kullanın). Fenitoin ile kemik kaybı riskini artırabilir. Sistemik kortikosteroidlerle osteoporoz riskini artırabilir. Plazma karbamazepin seviyelerini düşürür.


Potansiyel Olarak Ölümcül: Tetrasiklinlerle artan psödotümör serebri riski.


TRAVAZOL YAN ETKİLERİ


Mukoza zarının kuruluğu, pul pul dökülme ile cilt kuruluğu, kırılganlık, eritem, keilit, kaşıntı, burun kanaması, konjonktivit, ağız kuruluğu ve palmo-plantar pul pul dökülme. Kornea opasiteleri, kuru gözler, görme bozuklukları, iskelet hiperostozu ve kas-iskelet sistemi semptomları. Serum trigliseridleri, LFT'ler, ESR ve kan şekerinin yükselmesi. Saç incelmesi, ışığa duyarlılık, cilt pigmentasyonunda değişiklikler, paronişi. GI rahatsızlıkları, hepatit. Baş ağrısı, uyuşukluk, terleme, duygudurum değişiklikleri, psikotik belirtiler, depresyon, intihar eğilimleri, iyi huylu intrakraniyal hipertansiyon, nöbetler. Vaskülit, aşırı duyarlılık reaksiyonları, IBS.

TRAVAZOL KONTRENDİKASYONLARI

Tedavi edilecek bölgede tüberküloz veya sifilitik süreçler; tedavi edilecek bölgede viral hastalıklar (örn. suçiçeği, herpes zoster), rosacea, perioral dermatit ve aşılama sonrası deri reaksiyonları.


Hamilelik ve emzirme döneminde kullanım: Glukokortikosteroidlerle yapılan hayvan deneysel çalışmaları üreme toksisitesi göstermiştir. Bir dizi epidermiolojik çalışma, gebeliğin 1. trimesterinde sistemik glukokortikosteroidlerle tedavi edilen kadınların yenidoğanlarında oral yarık riskinin artmış olabileceğini düşündürmektedir.


Ağız yarıkları nadir görülen bir hastalıktır ve eğer sistemik glukokortikosteroidler teratojenik ise, bunlar hamileyken tedavi edilen 1000 kadında sadece 1 veya 2 vaka / 1000 kadında bir artışı açıklayabilir. Gebelik sırasında topikal glukokortikosteroid kullanımına ilişkin veriler yetersizdir, ancak topikal olarak uygulanan glukokortikosteroidlerin sistemik mevcudiyeti çok düşük olduğundan daha düşük bir risk beklenebilir.


Genel bir kural olarak, gebeliğin 1. trimesterinde kortikoid içeren topikal preparatlar uygulanmamalıdır. Travazol ile tedavinin klinik endikasyonu dikkatlice gözden geçirilmeli ve hamile ve emziren kadınlarda faydalar risklere karşı tartılmalıdır. Özellikle geniş alan veya uzun süreli kullanımdan kaçınılmalıdır.

Emziren anneler memeden tedavi edilmemelidir.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)