Sosyal medya kiti olmayan bir marka veya işletme sahibiyseniz, çok büyük bir fırsatı boşa harcıyorsunuz.
Güçlü medya kitleri, markalaşmayı geliştirebilir, küçük işletmeleri genişletebilir, sponsorları çekebilir ve içerik oluşturmayı kolaylaştırabilir.
Kulağa havalı bir pazarlama aracı gibi gelebilir, ancak bir sosyal medya kiti, çoğu platformda güçlü bir sosyal medya varlığı oluşturmanın basit bir yoludur.
Hedef kitleniz ister Instagram'da , ister Linkedin'de veya başka bir yerde olsun, iyi bir sosyal medya kiti onlara ulaşmanıza yardımcı olabilir.
Peki, bu sihirli aracın ne olduğuna, bileşenlerine ve kendi sosyal medya kitinizi nasıl yapabileceğinize bir göz atalım.
Sosyal Medya Kiti Nedir?
Sosyal medya kiti, bir marka ya da şirket için sosyal medya platformları üzerinde yayın yapmak için kullanılan bir dizi araç, yazılım veya hizmetlerin tümüdür.
Sosyal medya kiti, içerisinde sosyal medya yönetim araçları, analitik araçlar, içerik yönetimi araçları, reklam yönetimi araçları ve daha birçok araç içerebilir. Bu araçlar aracılığıyla, bir marka ya da şirket sosyal medya hesaplarını yönetebilir, içerik oluşturabilir, analitikleri inceleyebilir ve reklamları yönetebilir.
Sosyal medya kiti, birçok farklı amaç için kullanılabilir, örneğin; marka bilinirliğini arttırmak, müşteri ilişkilerini geliştirmek veya satışları artırmak gibi.
İşletmeler için Sosyal Medya Kiti
Pazarlamacılar, ajanslar ve işletmeler, içerik oluşturmaya yardımcı olabilecek şablonlarla dolu sosyal medya kitlerine sahip olma eğilimindedir.
Örneğin, hazır logolar, önceden ayarlanmış bir renk paleti ve şirket başlıkları, göndermeniz gerektiğinde kullanıma hazırdır.
Bu tür bir sosyal medya kiti, işletmeniz için birleşik bir marka yaklaşımı sağlarken kaliteli içerik sunmaya odaklanmanıza yardımcı olabilir.
Bireysel Kullanıcılar için Sosyal Medya Kiti
Blog yazarları, ekip oluşturmadan önce potansiyel sponsorların veya ortakların ihtiyaç duyabileceği tüm bilgileri görüntülemek için sosyal medya kitlerini kullanabilir.
Bu tür bilgiler, sosyal medyadaki ( Facebook , Instagram vb.) performans istatistiklerini, marka kimliğini, potansiyel müşterileri ve hizmetleri içerir.
Sosyal Medya Kitinin Bileşenleri Nelerdir?
Sosyal medya kiti, birçok farklı bileşenden oluşabilir. Ancak genellikle, aşağıdaki bileşenleri içerebilir:
- Fotoğraflar, marka kimliği materyalleri ve hizmetler de dahil olmak üzere işletmeye genel bir bakış.
- İletişim bilgileri, bağlantılar ve etiketler.
- Sosyal profil ve istatistikler.
- Şablonlar, marka renkleri, örnekler ve marka logosu.
- E-Ticaret faaliyetlerinizi yönetmek için e-tablolar.
Kendi Sosyal Medya Kitinizi Nasıl Oluşturursunuz?
İster kendi sosyal medya kitinizi oluşturmak isteyin, ister bunu bir profesyonele yaptırın, ilgili adımları bilmek önemlidir.
İşte nasıl yapıldığı:
1. Marka Renklerinizi Seçin
Ortasında beyaz “T” harfi olan mavi bir tabela hayal ettiğinizde aklınıza gelen ilk marka nedir? Tabii ki Twitter'dır.
İşte marka bilinirliğinde renklerin gücü!
Hangi sosyal medya kanalını tercih ederseniz edin, oluşturduğunuz ve yayınladığınız her şeyin birleşik bir renk şeması olmalıdır.
Sosyal medya kitinize yerleştirilmiş doğru renklerle, hedef kitleniz markanızı bir mil öteden tanıyabilir.
Sosyal medya kitiniz için renk seçerken üç ana faktör vardır.
Pazar Araştırması
Sizinki de dahil olmak üzere her nişin sektör liderleri vardır. Renk şemaları nelerdir?
Bazı iyi fikirler almak için sosyal medya profillerini ve platformlarını kontrol edin. Muhtemelen, sosyal medya kitlerinin renklerini seçmeden önce kendi araştırmalarını yapmışlardır.
Psikoloji
Renkler, hedef kitlenizin markanızı veya işletmenizi algılama biçimini etkileyebilir.
Örneğin; mor, lüksü ve bilgeliği, turuncu ise sıcaklığı ve cesareti ifade eder.
Markanız için özgün olan renkleri seçin.
Ne Tercih Edersin?
Şirketinizin temellerini ilk çizdiğinizde, siz ve ortaklarınız hangi renkleri hayal ettiniz?
Şirketinizin yolculuğu ve misyonuyla ilişkilendirilebilecek, her zaman sevdiğiniz bir renk kombinasyonu var mı?
Artık imza renklerinizi seçtiğinize göre, tasarım ekibinizin ihtiyaç duyduğu zamanlar için her bir rengin onaltılık kodunu hazır tutmanız gerekecek.
Benzersiz içerik oluşturmak için onaltılık kodlar gerektiren grafik tasarım araçları, sayfa oluşturucular ve görüntü düzenleme yazılımları kullanabilirler.
2. Sosyal Medya İstatistiklerinizi Hazırlayın
Başarılarınızı tüm sosyal medya platformlarında sergileyen bir sosyal medya kitine ihtiyacınız var.
Bu, sosyal medya varlığınızın ne kadar etkileyici olduğunu vurgulayan tüm sosyal medya istatistiklerini toplamanız gerektiği anlamına gelir.
Takipçi, abone ve görüntüleme sayısı gibi şeyler büyük işletmeler, küçük şirketler ve blog yazarları için önemli istatistiklerdir.
Buna Twitter, Facebook, Instagram, Linkedin ve YouTube gibi sosyal medya platformlarından alınan veriler dahildir.
Hedef kitlenize yakınlaşmak ve sosyal medyada dikkatlerini çekmek için harcadığınız zamanı yansıtabilirler.
Sosyal medya kitleri için istatistikler oluştururken dürüstlük çok önemlidir, bu nedenle bir sosyal medya platformunun diğerlerinden daha fazla varlığa sahip olması sorun teşkil etmez.
Sosyal medya platformlarınızı manuel olarak incelemek yerine kullanabileceğiniz birkaç sosyal medya analiz yazılımı vardır.
Bazıları, e-posta açılma oranları, ortalama indirmeler, yorumlar ve sosyal medya erişimi gibi istatistikleri anlamanıza yardımcı olabilir.
3. Ayrıntılı bir Medya Kiti Kopyası Yazın
Güçlü bir sosyal medya kitinin 20'den fazla sayfası olabilir. Gelecekteki ortaklarınızın düşünebileceği her şeyi ve ardından bazılarını eklemeniz gerekir.
Şirketinizin neyle ilgili olduğu, geçmişiniz, misyon beyanınız ve genel vizyonunuz gibi şeylerle basit bir şekilde başlayın.
Ardından, sosyal istatistikleriniz ve başarılarınız gibi daha ayrıntılı marka kiti öğelerine geçebilirsiniz. Bunlar için genellikle bir sayfa yeterlidir.
Görsel olarak çekici ve bir bakışta okunması kolay olduğundan emin olun.
Şirketinizin yarattığı değerlere odaklanın. Sosyal medya kitinizle yaratıcı olmaktan korkmayın. Referanslarınız, incelemeleriniz veya hikayeleriniz varsa, bunları pazarlama ve marka bilinci oluşturma araçları olarak kullanın.
Etkileyici bir medya kiti yapıyorsanız, oluşturduğunuz içeriğin hedef kitlenizin yaşamlarına nasıl dokunabileceğini ve iyileştirebileceğini vurgulamaya çalışın. En iyi sosyal gönderilerinizi, birlikte çalıştığınız markaları ve en iyi fotoğraflarınızı sosyal medyaya ekleyin.
İşletmeler ve pazarlamacılar için, sosyal medya pazarlama kitinizde kullanıma hazır birkaç şablon oluşturmanız gerekir. İşte kendinizinkini nasıl oluşturabileceğiniz.
Sosyal medya şablonlarınızı oluşturma
Çoğu ajans, sosyal medya şablonlarını oluşturmak için grafik tasarım yazılımı kullanır.
Bazıları abonelik gerektirir, ancak birçoğu kesinlikle para gerektirmez! Görsel içerik oluşturmak için kullanabileceğiniz en kolay yöntemlerden bazıları Canva, VistaCreate, Piktochart ve Visme'dir.
Önceden hazırlanmış sosyal medya şablonları ve medya kiti tasarımları içerirler. Sadece logonuza ve renklerinize ihtiyacınız var.
Pazarlama tarzınızı bulmak için tasarım topografyasıyla oynayabilirsiniz ve kendinize bir sosyal medya kiti edinmiş olursunuz.
Bu, hedef kitlelerine ulaşmak için günlük olarak sosyal medya gönderileri oluşturan işletmeler için yararlıdır.
Gönderi tasarlayarak zamanınızı boşa harcamak yerine, sosyal medya kitinizdeki şablonları kullanabilir ve kaliteli içerik sunmaya odaklanabilirsiniz.
Son Düşünceler
Her akıllı telefon sahibinin potansiyel bir müşteri olduğu bir dünyada, sosyal medya kitleri vazgeçilmez pazarlama araçlarıdır.
İster küçük bir işletme, ister yükselen bir yıldız veya büyük bir işletme olun, sosyal medyadaki varlığınız size satış yapabileceğiniz bir platform sağlar.
Kullandığınız her şablonda ve yüklediğiniz her yaratıcı gönderide, sosyal medya kitlerini giderek daha fazla takdir edeceksiniz.
İster para kazanmak, ister hizmetleri sergilemek, markanızı geliştirmek veya yukarıdakilerin hepsini yapmak isteyin, hepsine hükmetmek için tek bir araç olan Sosyal Medya Kitlerini kullanabilirsiniz.
Yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.