Bugünkü yazımızda bloggerlerin ortak sorunu olan yazılarımıza yorum alamamamız sorununu bir daha kalkmaması üzere masaya yatıracağım.
Bir bloga yorum almak sanıldığı gibi kolay bir iş değildir. Kaliteli ve düzgün blogları tabiki ayrı tutuyorum. Uzun süreli bloglar da zaten işi biliyor. Eeee bizim yeni açtığımız bloglar ne olacak? Bir bloga yorum alma hikayesini ve taktiklerini sizler için açıklıyorum.
Bloglara yorum alma taktiklerinin başında içerik gelir. Özgün içerik zaten olmazsa olmazlardandır. Bunu bütün blog yazarları bilir. Asıl önemli ilginç ve herkesin işine yarayan ve soru sorduran, kafasında soru işareti oluşturan yazılar oluşturmaktır.
Bloglara yorum alma taktiklerinin ikinci versiyonu olan kampanyalardır. Örneğin bu bir kitap çekilişi olabilir.
Blog yorumlarının üçüncü versiyonuna geçiyoruz. Bu taktik genelde işe yaramaktadır. Yazılarınızın son kısımlarına “bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?” tarzı şeyler yazınız. Bir nebze de olsa okurlarınızı yoruma teşvik edecektir. En azından öyle düşünüyorum 😊
Dördüncü taktik blog yorum gruplarına katılmaktır. Bu taktik çok kısa süreli fakat etkilidir. Kısa süreli olmasının sebebi belli bir süre sonra blog yorum gruplarında bozulmalar meydana gelmesidir.
Üzülmeyin, diğer bir başka blog yorum gruplarına katılabilirsiniz. Bütün webmaster forumları yorum grubu kaynıyor zaten. 😀
Beşinci ve son taktikle artık öldürücü vuruşu da yaparak konuyu kapatıyoruz.Beşince ve bizim için son olan blog taktiğine biz göz atalım isterseniz… Samimi yazacaksınız ilk önce samimi... Okurlarınız için karşı resmi bir dilden ziyade samimi bir dil kullanın.
Size özgün olan kendinize ait blogunuzu bir kitlesel iletişim aracı gibi düşünebilirsiniz. İş arkadaşlarınıza hitap etmiyorsunuz sonuçta, samimi ve doğal bir biçimde yazmanız okurların ilgisini çeker ve konunuzu yorumlamalarına sebebiyet verir.
Yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.