Her Kategoride Bloglamak!

Metin Bedir
0
Her Kategoride Bloglamak!


Bloglamak uğraşması zevkli olduğu kadar zaman alan bir iştir. Blogları kategorize etmek, onları sınıfılara ayırmak kimilerine göre yanlış kimilerine göre olması gereken bu. Bloglar yazarları tarafından kişisel tecrübelerin, haber yorumlarının ve çeşitli durumların yer aldığı platformlardır. Bu özelliğe sahip mecralarda blogcuların belli alanlarda yazmaları ne denli doğru olduğu tartışılır. Lakin takipçilerin ve çoğunluğun fikri belli konulara yönelen bloglar daha iyi yerlere gelebiliyorlar. İnsanlar araştırma yaparken odaklandığı konu hakkında bir blogu inceliyorsa önerilen yazılar, yan menüde alakasız konu başlıkları gördüğü zaman rahatsız olabiliyor.


Blog yazarları olarak her konuda konu paylaşmayı sörf yaparken faaliyet gösterdiğimiz alanlarda paylaşımları takip etmeli, gündemi süzmeli ve bu işlemleri sürekli yapmalıyız. Her kategoride bloglamak istiyorsak zamanımız oldukça bol demektir. Her resme baktığımda yazar bu eserinde ne anlatmak istemiş diye soruyorum. Aynı soruları okuduğum yazılara da soruyorum. Öncelikle bloglamak sizin için doğru bir seçim mi?


Milyonlarca günce yani blogdan bir çoğu başladığı işi devam ettirmiyor ve bloglar öylece kapanıp gidiyor. Hele çeşitli kategorilerde bloglamayı düşünüyorsanız yükünüz iki kat artacaktır. İlk heves ve heyecanla başlatılan birçok blog düzenli yazı yazılmaması ve yeterli internet pazarlama yöntemleri uygulanmaması nedeni ile yok olmaya mahkum kalıyorlar. Evet ben çok hevesliyim ancak geçici heves değil, düzenli yazacağım, takipçilerimin bilgi edinmesine önem vereceğim diyorsanız okumaya devam edin. Yok ben acaip üşengeç biriyim, kesin sıkılırım bir iki hafta yazdıktan sonra diyorsanız bence hiç vaktinizi kaybetmeyin başka kulvarda koşturun.


Sosyal medya konusunda tıkanıp kalmıyorum. Haberleri, makaleleri, raporları, analizleri, verileri, deneme yazılarını, kitapları, sözlükleri okuyorum da okuyorum. Sinemadan kişisel gelişime, teknolojiden röportajlara uzanan çeşitli bir yayım ağı oluşturmaya çalışıyorum. Yazılarımı paylaşırken, ziyaretçimin okuduğunda işine yarayacak olmasına dikkat ediyorum. Fikir danışıp çözüm üretmeye çalışıyorum.


Durumları, olayları, yenilikleri eleştirip, bu hem olumlu hem de olumsuz eleştiri olabilir, onları geliştirerek insanlara sunuyorum. Takipçilerimin neye ihtiyaç duyduğunu anlamaya yönelik çalışmalar yapıyorum. Kategorilerimi sürekli kontrol ediyorum. Kategorilerin sürekli güncel kalmasını istiyorsam birbirine yakın ve yaratıcı isimler ile kategori açıyorum. Sıkıcı ve sıradan kelimeleri kullanmamaya özen gösteriyorum. İlginç gelen ve ya kesinlikle paylaşmalıyım dediğim yazıları yayımlayamazsam bir yerlere not ediyorum. Sürekli bloglamak için takip edin, okuyun, yorumlayın ve kategorilerinizi kendi ilgi alanlarınızla ziyaretçilerinizin ilgi alanlarına göre oluşturun.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)