İşletmeler İçin Uzun Dönem Araç Kiralama: Kârlı Bir Yatırım mı?

Metin Bedir
0

İşletmeler İçin Uzun Dönem Araç Kiralama: Kârlı Bir Yatırım mı?

Araç kiralama; seyahatlerde ve tatillerde en çok tercih edilen hizmetlerden biridir. Bununla birlikte özellikle işletmeler için uzun dönem araç kiralama hizmeti birçok avantaj sunmaktadır.


Araç kiralama; seyahatlerde ve tatillerde en çok tercih edilen hizmetlerden biridir. Bununla birlikte özellikle işletmeler için uzun dönem araç kiralama hizmeti birçok avantaj sunmaktadır. Uzun dönem araç kiralama fiyatları, filo oluşturmak isteyen işletmeler için son derece avantajlı bir seçenektir. Borlease ekibi olarak uzun dönem araç kiralamanın avantajları ve işletmeler için en iyi yaklaşım gibi konular hakkında bilinmesi gerekenleri sizler ile paylaşacağız.


Uzun Dönem Araç Kiralamanın Avantajları 

Uzun dönem araç kiralama hizmetinin hem bireyler hem de kurumlar açısından çeşitli faydaları mevcuttur. Özellikle işletmeler için uzun dönem araç kiralama hizmetinin avantajları aşağıdaki gibidir:

  • İşletmeler, araç satın almadıkları için bu araçların yıllık muayene ve emisyon ölçümü gibi rutin sorumlulukların maliyetlerinden tasarruf ederler.
  • Uzun süreli araç kiralama hizmetinden yararlanan işletmeler, araç sahiplerinin düzenli ödediği Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni ödememektedir.
  • Uzun süreli araç kiralayan kuruluşlar, araç sahiplerinin düzenli bir şekilde ödemek zorunda olduğu trafik sigortası masrafından tasarruf ederek kârını artırabilir. Ayrıca kasko masraflarından da tasarruf ederler.
  • Uzun dönem araç kiralama işlemi, bir araca sahip olmanın gerektirdiği prosedürler ile uğraşmamanızı sağlar. 
  • Uzun dönem araç kiralama hizmeti için ödediğiniz bedeli yasal olarak gider göstermeniz mümkündür. 

Uzun Dönem Araç Kiralamanın Dezavantajları 

Uzun dönem araç kiralama işleminin belirli dezavantajları mevcuttur. Bunlar, genel olarak aşağıdaki gibidir:

  • Kiralık araçlar için aylık veya yıllık kilometre limitleri mevcuttur.
  • Kira sözleşmesini iptal etme durumu şartlara bağlıdır.
  • Araca bakmaz veya ödemelerinizde gecikirseniz ek ücretler söz konusu olabilir.

Kârlı Bir Yatırım mı?

Birçok işletme, maliyetlerini düşürüp kâr marjını yükseltmek adına araçlarının finansal ve yasal prosedürlerini karşılama işlemini güvenilir firmaya devretmeyi tercih etmektedir. Bu durumda ise uzun dönem araç kiralama hizmetleri, kurumsal firmaların mali ve operasyonel yükünü hafifletir. Böylece yöneticilerin şirketle ilgili daha temel konulara odaklanmasına yardımcı olur. Bu nedenleri göz önüne aldığımızda ise uzun dönem araç kiralama hem maddi hem de manevi olarak kârlı bir yatırım demek mümkündür.


İşletmeler İçin En İyi Yaklaşım

İşletmeler için uzun dönem araç kiralama fiyatları, araç satın almak ve vergi ödemekten çok daha avantajlıdır. Bunun yanı sıra aracın boyutu, yakıtı, sınıfı ve motor gücüne dikkat etmek son derece önemlidir. Araca kaç kişinin bineceği ve yolculuk mesafeniz de bu konuda önemli kriterler arasında yer alır. Uzun yolculuklar için özellikle aracın yakıt tüketimine dikkat etmenizi tavsiye ederiz.


Araç kiralama sürecinde işletmeler için en etkili yaklaşımlardan bir diğeri de kiralama sözleşmesinin detaylarını incelemektir. Herhangi bir sorun karşısında konuyu araç kiralama hizmeti veren kuruma iletmelisiniz. Aracın sigorta ve kasko süreçlerini inceleyerek, kiralama kapsamında ne hizmetler alacağınıza dikkat etmenizi tavsiye ederiz.


Borlease Otomotiv ile uzun dönem araç kiralama hizmetlerinden avantajlı şekilde faydalanmanız mümkün! Siz de yüksek bütçe dostu araç kiralama hizmetleri ile işletmenizin kârını artırmak için uzun dönem araç kiralama hizmetlerini tercih edebilirsiniz. Araç kiralama süreci hakkında detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilir veya iletişim kanallarımız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)