Amiral gemisi Snapdragon 8 Gen 4 yonga seti Ekim 2024'te piyasaya sürülecek

Metin Bedir
0
Amiral gemisi Snapdragon 8 Gen 4 yonga seti Ekim 2024'te piyasaya sürülecek

Qualcomm'un amiral gemisi yonga seti Snapdragon 8 Gen 4'ün Ekim 2024'te piyasaya sürülmesi bekleniyor. Qualcomm'un pazarlama şefi (CMO) Don McGuire bunu Mobil Dünya Kongresi konferansı sırasında X sosyal ağındaki bir gönderi aracılığıyla duyurdu.



Bu yeni yonga seti, Nuvia'nın Phoenix çekirdeklerini kullanacak ve TSMC'nin 3nm N3E sürecinde üretilmesi bekleniyor, bu da üretim maliyetlerini düşürebilir ve performansı artırabilir. Snapdragon 8 Gen 4, Qualcomm'un Nuvia tarafından üretilen çekirdeklere dayalı ilk işlemcisi olacak ve önemli bir performans artışı sağlaması bekleniyor.


Snapdragon 8 Gen 4'ün üretimi konusunda Qualcomm, iki farklı üreticiyle çalışabilir. TSMC ve Samsung, yonga setinin üretimi için potansiyel adaylar arasında gösteriliyor.


Samsung ile olan geçmiş deneyimler ve TSMC'nin yüksek talepleri, Qualcomm'un üretim stratejisinde önemli bir rol oynayabilir. Ancak bu yonga seti, amiral gemisi telefonlara güç vermesi beklenirken, hangi telefonların bu yeni yonga seti ile çalışacağı henüz net değil.


Bu gelişmeler, Snapdragon 8 Gen 4'ün mobil işlemci dünyasında önemli bir yere sahip olacağını ve Qualcomm'un yonga seti inovasyonunda yeni bir döneme işaret ettiğini gösteriyor.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)