Metin yazarı (Copywriter) ile ilgili olarak metin yazarı olmak için hangi bölüm okunmalı? Online içerik yazarlığı nedir? Metin yazanlara ne denir? Reklam metin yazarı ne iş yapar? Metin yazarı olmak için ne yapmalı? Metin yazarlığı
SEO nedir? Gibi bu makalemizde detay vermeye sizleri bilgilendirmeye çalıştık.
Metin Yazarı (Copywriter)
Yazar olarak çalışıyorsanız veya etrafta bazı ekstra yan işler arıyorsanız, muhtemelen "metin yazarlığı" terimini duymuşsunuzdur. Ancak, diğer birçok yazı biçimiyle aynı değildir. Peki metin yazarlığı nedir?
Özetle, metin yazarlığı, satışları artırmak için web sayfaları, reklamlar veya diğer yayınlar için yazma sanatıdır.
Bir satış ekibinin aynı anda bir kişiyle sıklıkla iletişim kurduğu durumlarda, bir metin yazarı tek bir gönderi ile tüm hedef kitleye ulaşabilir.
Merak ediyorsanız, metin yazarlığına nasıl hızlı bir şekilde başlayabileceğinizle ilgili bazı ipuçlarımız var.
Metin Yazarlığı Nedir?
Bir şirketin
dijital pazarlama planı tasarım, SEO ve içerik pazarlaması unsurlarını içerir, ancak metin yazarlığı hepsini birbirine bağlayan şeydir. Ne demek istediğini anladığından emin olmak için doğru kelimelere ihtiyacın var. Metin yazarı olmak, başlamak için fazla eğitime ihtiyacınız olmadığı için işin kolay kısmı. Ancak, yetenekli bir metin yazarı olmak daha zor olabilir. İpuçlarımız yardımcı olabilir.
Hakkında Yazdığınız Ürünü Bilin
Satışları artırmaya çalışırken, tam olarak neyi vurgulamak istediğinizi bilmelisiniz. Benim için bu, yazdığım her anlaşmadaki her ürün için biraz araştırma yapmak anlamına geliyor. Kendi ürününüzü satıyorsanız, zaten bir avantajınız var çünkü en çok satan noktaları biliyorsunuz, ancak yine de bunları etkili bir şekilde vurgulamanız gerekiyor.
Müşterilerinizin Kim Olduğunu Bilin
Ürününüzü içten dışa biliyor olabilirsiniz, peki ya onu satın alacak insanlar? Ürün kadar önemli çünkü parası olan onlar. Kopyanızın hedef kitlenizin ihtiyaçlarına uygun olduğundan emin olmalısınız. Ürünün, yine de belirli hedef kitlenize daha fazla hitap edecek daha az öne çıkan özellikleri varsa, bunlar vurgulanacak özelliklerdir.
Dikkat Çekici Başlıklar Yazın
Bu sürpriz olmamalı. İyi başlıklar yazmak, dikkat çekmenin en önemli yollarından biridir. Hedef kitleniz web'e göz atarken, okudukları tek şey başlık olabilir. Diğerlerinden sıyrılması için benzersiz olmasına yardımcı olur ve ayrıca okuyucunun ne elde ettiğini bilmesi için yeterince spesifiktir. Belirsiz bir başlık, sunduğunuz şeyi hemen göremezlerse insanları içeri çekmez.
Bir Değer Duygusu Oluşturun
İnsanlar içerikle hemen ilgilenmezlerse web sayfalarında çok uzun süre kalmazlar. Bu nedenle, kitlenizi ilgilendiren bir şeyle başlığınızı takip etmelisiniz. Bir ürün satıyorsanız, o ürünün ana satış noktasına gelin. Karmaşık sese sahip bir hizmet satıyorsanız, bunu hızlı bir şekilde müşterinin yararına olacak şekilde özetleyin. Ayrıntılara daha sonra okuyucu bağlandığında girebilirsiniz.
Güçlü Bir Harekete Geçirici Mesajla Bitirin
Genellikle CTA olarak kısaltılır, harekete geçirme ifadesi, kitlenizin bir sonraki adımda yapmasını istediğiniz şeydir. Genellikle okuyucuyu bir şeyler satın alabilecekleri bir ürün sayfasına götürmek içindir. Ancak, bazı kişiler haber bülteni kayıtlarını yönlendirmek veya randevuları planlamak için kopyayı kullanır. İfadelerinizi doğru bir şekilde yapmanız önemlidir, böylece çok ısrarcı görünmeden insanları içeri çekersiniz.
Metin Yazarı Olmak İçin Hangi Bölüm Okunmalı?
Metin yazarı olmak için de illa bu alanla ilgili bir yüksek öğretim kurumunun lisans veya ön lisans bölümlerinden mezun olmanıza gerek yok.
Metin Yazarlığı SEO nedir?
SEO Metin Yazarlığı, Google’ın anlayabileceği içerikleri oluşturmaktır.
Metin Yazarı Olmak için Ne Yapmalı?
Metin yazarı olabilmek için herhangi özel bir mezuniyet gerekmemekle birlikte bu alanda çalışanların çoğunun üniversitelerin Edebiyat, İletişim ya da Güzel Sanatlar Fakültelerinden mezun kişiler olduğu söylenebilir. Bunun dışında gerekli olan temel nitelikleri taşıyan herkes metin yazarlığı yapabilir.
Reklam Metin Yazarı Ne İş Yapar?
Reklam yazarı, bir reklamın sadece metinlerinden veya sloganlarından değil, yaratıcı fikrinden ilan görseline, markanın stratejisinden çıkacağı mecralarına, yazdığı filmin müziklerinden cast seçimine kadar reklam yazarı, yazardan çok reklam adamı (adman) olmak zorundadır.
Yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.