5 Sektör Lokal SEO'dan Nasıl Faydalanabilir?

Metin Bedir
0
5 Sektör Lokal SEO'dan Nasıl Faydalanabilir?

Arama motoru optimizasyonu (SEO), içeriğinizde belirli anahtar kelimeler kullanarak web sitesi trafiğini artırmak için bir dizi teknikten oluşur. İyi yapıldığında, mallarınız ve hizmetlerinizle ilgili anahtar kelimeler için dijital arama sonuçlarında sitenizin sıralamasını yükseltir. SEO her zaman konuma özgü değildir ve çevrimiçi tabanlı bir işiniz varsa olmak zorunda da değildir. Dünyanın her yerinden insanlar sunduğunuz ürünleri satın alabiliyorsa, ürüne özgü SEO oluşturmak daha önemlidir.

Ancak, yerel yani Local SEO'nun gerçekten önemli olduğu bazı işletmeler vardır. İşinizin ayakta kalabilmesi için öncelikle yerel trafiğe güveniyorsanız, içeriğinize konuma özgü anahtar kelimeler eklemek çok önemlidir. Coğrafi bölgenizdeki insanların sizi çevrimiçi olarak hızlı ve kolay bir şekilde bulabildiğinden emin olmanız gerekir. İşte yerel SEO çabalarına odaklanmaktan en çok yararlanabilecek beş sektör.

Hukuk Hizmetleri

Genellikle, hukuki danışmanlığa ihtiyaç duyan kişiler, genel olarak kendi çevrelerinde bir hukuk firması bulmak isterler. Bir uzmanla görüşmek için saatlerce yolculuk yapmak veya çevrimiçi bir danışma istemezler. Güvenilir hukuki hizmetler sunmak için, avukatların müvekkillerinin şehir ve eyaletlerindeki yasaları ve düzenlemeleri bilmeleri gerekir. Bu nedenle, hukuki hizmet sunan herkesin yerel arama sonuçlarında çevrimiçi olarak görünmesi çok önemlidir.

Hukuk firması dijital pazarlaması, yerel marka bilinirliğini, görünürlüğü ve trafiği artırmaya odaklanmalıdır. Yakındaki diğer hukuk hizmetleriyle rekabet etmekte zorlanan bir hukuk uzmanıysanız, bu zayıf yerel SEO çabalarından kaynaklanıyor olabilir. İçeriğinizde daha fazla coğrafi anahtar kelime kullanmaya odaklanırsanız, yerel arama sonuç sayfalarınızda daha yüksek sıralamalara ulaşabilirsiniz.

Tıbbi Hizmetler

Diş hekimliği, doktor muayenehaneleri, hastaneler ve klinikler yerel SEO ile ayakta kalır. Hastaları telefonla veya çevrimiçi olarak tedavi edemezsiniz. Bu nedenle, tıbbi hizmetlerin aynı bölgedeki insanlardan ayak ve web sitesi trafiği çekebilmesi gerekir. Kullanıcı dostu bir web sitesi yapılandırmanın yanı sıra, tıbbi profesyoneller yerel sıralamalarını yerel içerik yayınlayarak iyileştirebilirler.

Yeni bir bölgede müşteri kitlesi oluşturmak isteyen bir diş hekimiyseniz, içeriğinizde yalnızca dişle ilgili anahtar kelimeler kullanmanız yeterli değildir. Eğer yaparsanız, web sitesi trafiğini artırabilirsiniz, ancak bu kaliteli trafik olmayabilir. Ayrıca, genel anahtar kelimeler için sıralama yapmak, yerel anahtar kelimelere göre daha zordur çünkü genel anahtar kelimeler daha fazla rekabete sahiptir. Los Angeles'ta bir diş muayenehaneniz varsa, "Los Angeles diş temizliği" veya "Los Angeles'ta diş hekimi" gibi ifadeler kullanın. Bu, sayfanızın doğru kitleye görünmesini sağlamaya yardımcı olacaktır.

Emlak Ajansları

Emlak ajansları, iş yapmak için yerel arama sonuçlarına büyük ölçüde güvenir. İnsanlar yeni bir ev aradıklarında genellikle belirli bir konumu göz önünde bulundururlar. Birisi bölgenizde ev aradığında ilk çıkan ajanlardan biri olmanız gerekir. Aksi takdirde, yerel SEO'da daha iyi olan rakip ajanlara iş kaybedersiniz.

Mümkün olduğunda, içeriğinizde belirli pazarları ve alanları hedefleyin. Amaç, nerede yaşamak istediklerini tam olarak bilen ev alıcılarının dikkatini çekmek için olabildiğince ayrıntılı olmaktır. Bu, şehir ve eyalet anahtar kelimelerinin yanı sıra mahalle anahtar kelimelerini kullanmak anlamına gelir. Ayrıca, emlak ilanlarınızı mümkün olduğunca bilgilendirici ve ilgi çekici hale getirmek için zaman ayırmalısınız. İçeriğiniz değer ve ekstra detaylar sağlıyorsa, ciddi alıcılar sizi belirsiz rakiplerinizden tercih edecektir.

Ev Geliştirme

Ev geliştirme ve yerel SEO doğal olarak el ele gider. İster bir tesisatçı, haşere kontrol uzmanı veya ev malzemeleri şirketi olun, hayatta kalmak için yakındaki müşterilere güvenirsiniz. Hindistan'dan birinin web sitenizi bulması size bir fayda sağlamaz çünkü hizmetlerinizi kullanamazlar. Bu nedenle, içeriğinizin büyük bir kısmının konuma özgü anahtar kelimeler kullanmasını sağlamak sizin yararınıza olacaktır. Bu şekilde, bölgenizde olmayan herkesi doğal olarak filtreleyecek ve yerel trafiğinizi artıracaksınız.

Google ve diğer arama motorlarında yerel sıralamanızı iyileştirmenin birçok yolu vardır. Başlamak için işletmenizi Google'da ekleyin veya talep edin. İşletme konumlarınızı doğrulayın ve listelediğiniz saatlerin doğru olduğundan emin olun. Son olarak, çevrimiçi görünürlüğünüzü artırmak ve etkileşimi artırmak için yüksek kaliteli videolar ve fotoğraflar ekleyin. Son olarak, çevrimiçi promosyonlar ve işletme güncellemeleri yayınlayın ve içerikte ve meta etiketlerde konuma özgü anahtar kelimeler kullanın.

Konaklama Sektörü

Konaklama sektörü, etkinlik planlamadan konaklamaya kadar her şeyi içeren geniş bir şemsiyedir. Seyahat acenteleri, restoranlar ve gece kulüpleri de konaklama sektörüne aittir. Ayrıca, yüz yüze iş yapma gereksinimini paylaşırlar. Potansiyel misafirler işletmenizin var olduğunu bilmezlerse otel odalarını veya kiralık arabaları çok iyi rezerve edemezsiniz. İşte burada yerel SEO devreye girer.
Çevrimiçi olarak bir restoran aradığınız son zamanı düşünün. Muhtemelen aramanızın bir parçası olarak belirli bir bölgeyi yazdınız. Veya mobil aramanıza "Meksika restoranı" gibi bir şey girdiniz ve telefonunuz otomatik olarak "yakınımda" önerdi. Sonrasında, otomatik olarak en yakın restoranların bir listesi ortaya çıktı. Konaklama sektöründe bir işletme sahibi olarak hedefiniz, yerel SEO'yu kullanarak işletmenizin tam olarak böyle ortaya çıkmasını sağlamaktır.


İçeriğinizde yerelleştirilmiş anahtar kelimeler kullanmıyorsanız, değişiklik yapmanın zamanı geldi. Konuma özgü pazarlama çabalarınıza odaklandıkça çevrimiçi ve yüz yüze trafiğinizde bir artış göreceksiniz. Organik (ücretsiz) SEO'nun sonuç vermesinin zaman aldığını unutmayın. Bu nedenle, hemen başlamanız ve tutarlı olmanız gerekir, böylece bu güçlü pazarlama aracından faydalanmaya başlayabilirsiniz.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)