Ders Çalışırken Düzenin Önemi

Metin Bedir
0
Ders Çalışırken Düzenin Önemi


Okul alışverişlerinde birçok kişinin önceliği okula götürecek şeyler üzerindedir. Mesela okul çantası ve içerisine neler gireceği birçok alışveriş listesinin başında gelir. Daha sonra da çeşitli kitaplar ve kaynaklar tercih edilir. Mesela 7. sınıf matematik soru bankası gibi kaynaklar okul alışverişinin önemli bir yerini kapsar. Fakat bu ürünler alındıktan sonra bir de çalışılması gerekir. Çalışma sırasında verimin arttırılması için de çeşitli yöntemler izlenebilir. Birçok ebeveyn ve öğretmen düzenli bir oda ve masanın çalışmaya faydalı olduğunu düşünür. Bu düzen, öncelikle çocuğun odaklanması için kritik olabilir. Birçok obje çocuğun ilgisini dağıtabilir. Eğitim araç ve gereçlerinin rahatça kullanılabilmesi için geniş bir alan ve bunun içerisinde hareketlilik de gerekir. Bu koşullar da temelde masa düzeni ile sağlanabilir. Geniş alan ve düzen ile farklı eşyaları kullanmak, ve daha sonra toplamak çok daha kolay olabilir.

Masa Düzeni İçin Lazım Olabilecekler

Masa düzeni için kullanışlı olabilecek çeşitli ürünler vardır. Bunların arasında kalemlik gibi ürünlerin yanı sıra çekmece gibi mobilyalar da bulunur. Farklı alet ve mobilyaları bir arada kullanarak daha düzenli bir sistem oluşturulabilir. Çocuğun tercihleri ve davranışları bu konuda önemlidir. Masa düzeni açısından kritik olabilecek çeşitli şeylere bakarak çocuklara daha düzenli bir çalışma ortamı sunulabilir.

  • Kalemlik kullanarak kalemlerin bir arada tutulması çok pratiktir. Özellikle 3 veya 4'ten fazla kalem kullanılıyorsa kalemliklerin önemi daha da artar. Kalem sayısı az olduğunda, hem bir yere koyması hem de hatırlaması kolay olabilir. Fakat sayı arttıkça hangi kalemin nerede olduğu çoğu zaman unutulur. Kalemlerin dağılması ve olmadık yerlerden çıkması da bir diğer ihtimaldir. Eğer tükenmez ve pilot kalem gibi kalem çeşitleri kullanılıyorsa kalemlik daha da önemlidir. Bu tarz kalemlerin bir yerlerde sıkışıp ezilmesi veya üstüne basılması sonrasında etrafa mürekkep saçılabilir.
  • Çekmeceli bir masa hem düzen hem de alan açısından avantajlı olabilir. Çekmecelerin içerisine defterlerden tutun, kalem ve ders notları gibi birçok farklı şey koyulabilir. Çekmecenin boyutu ve sayısına göre de çalışma masasından avantaj elde edilebilir. Özellikle küçük ve dağılabilir şeyleri çekmecelerle düzenli bir hale sokmak mümkündür.
  • Kırtasiye ürünleri arasında renkli yapışkan notlar da aslında göründüğünden çok daha kullanışlı olabilir. Birbirine benzer formdaki birçok şeyi düzenli bir biçimde saklamak için kullanılabilir. Mesela bir kitaplık rafında birçok defter olduğunu düşünün. Defterlerin sayısı arttıkça kaplarından hangisi olduğunu anlamak daha da zorlaşır. Yapışkan notlar kullanarak belli aralıklarla bir ayırma yapılabilir. Bir ders ile ilgili olan defterler bittikten sonra araya bir yapışkan not koyup diğer dersin defterini koyabilirsiniz. Bu tarz bir sistem üst üste konulacak notlar ve defterler için de kullanılabilir.

Teknolojinin Alternatifleri

Tabii ki de çalışma masalarında sadece defter ve kalem bulunmuyor. Çeşitli tabletler, bilgisayarlar ve telefon kabloları da masalarda kendini gösterebilir. Ders çalışma ile alakalı gibi gözükmese de masanın düzenini bozabilirler. Bunlar için kablo düzenleyici gibi ürünler kullanışlı olabilir. Tablet veya bilgisayar standı da düzenin daha rahat sağlanmasında destek sunabilir. Teknolojinin bir diğer nimeti olan saat de düzen ve ritim hissiyatı için tercih edilebilir. Özellikle zamanlayıcı olan ürünler ders çalışma esnasında kullanışlı olabilir. Masanın düzeni ve kullanımı açısından çocuğun alışkanlıkları da önemlidir. Tabii ki de olası süs eşyaları ve biblolar da masalarda yer bulabiliyor. Birbirinden farklı bu ürünlerin fiyatlarını karşılaştırmak için Cimri kullanılabilir. Düzenli sistemi sayesinde bir ürünü hesaplı olarak bulmak gayet kolay.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)