2024 İkinci Çeyrek Türkiye SVOD Pazar Payları ve Gelişim

Metin Bedir
0

2024 İkinci Çeyrek Türkiye SVOD Pazar Payları ve Gelişim

SVOD (abonelik tabanlı video akış hizmetleri) pazarını ve farklı yasal yayın platformlarının birbirlerine kıyasla nasıl performans gösterdiğini ele alıyoruz.

Pazar payları, JustWatch'ta Türkiye'den aylık 1.6 milyon kullanıcıya dayanmaktadır. Bu kullanıcılar, yayın hizmetlerini seçmekte, yayın tekliflerine tıklamakta ve izledikleri içerikleri işaretlemektedir.

2024 İkinci Çeyrek SVOD Pazar Payları

Yerli sağlayıcı blutv, Türk pazarının üçte birinden fazlasını elde ederek zirvede yer alıyor. Öte yandan, küresel yayın platformu Netflix, Prime Video'ya karşı %9'luk bir avantajla sağlam bir şekilde ikinci sırada yer alıyor.

2024'te Pazar Payı Gelişimi

2024'ün ortasında, büyümeye liderlik eden platform Prime Video %1'lik bir artış gösteriyor. Bu sırada, Disney+ geride kalıyor ve %1'lik bir düşüş yaşıyor.

Bu görsel, JustWatch tarafından Türkiye'deki streaming (dijital yayın) hizmetleri pazar paylarının Ocak-Haziran 2024 dönemi için gelişimini göstermektedir. Grafikte blutv, Netflix, Prime Video, Disney+, MUBI ve "diğer" kategorisi yer almaktadır.

Öne Çıkan Detaylar:

  • Blutv en büyük pazar payına sahiptir (yaklaşık %40).
  • Netflix ikinci sıradadır ve yaklaşık %30'luk bir pazar payına sahiptir.
  • Prime Video üçüncü sırada olup yaklaşık %20 civarında bir paya sahiptir.
  • Disney+, MUBI ve "diğer" kategorileri daha küçük pazar paylarına sahiptir.

Grafik ayrıca her platformun aylık olarak pazar payındaki değişimlerini de göstermektedir. Blutv ve Netflix sabit bir grafik eğilimi gösterirken, diğer platformlar arasında daha az belirgin bir değişim gözlemleniyor.

Alt kısımda "Kaynak: JustWatch.com" ifadesi, verilerin 01.01 - 30.06.2024 tarihleri arasında Türkiye'deki dijital platformlara duyulan ilgiyi temsil ettiğini belirtmektedir.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)