Radeon RX 8000 Serisinde En Az 4 Ekran Kartı Olacak!

Metin Bedir
0
Radeon RX 8000 Serisinde En Az 4 Ekran Kartı Olacak!


Pazar günü, AMD'nin entüzyastlar için güçlü ekran kartları çıkarmayı planlamadığına dair bilgiler ortaya çıktı. Bunun yerine, AMD daha uygun fiyatlı ve daha basit kartları tercih eden geniş bir kitleye yöneliyor. RX 7000 serisindeki ekran kartlarıyla tüm segmentleri kapsamak mümkün olmadı, bu yüzden AMD, bir dahaki sefere bunu denemeyecek.

AMD, iki grafik işlemci kullanmayı planlıyor: Daha büyük olan Navi 48 ve daha küçük olan Navi 44. Bu işlemcilere 20 Gbit/sn hızına kadar GDDR6 bellek eşlik edecek. Benchlife tarafından yayınlanan bilgilere göre, ek detaylar ortaya çıktı.

AMD'nin ortakları, Navi 48 ve Navi 44'ü test etmeye başladı. Bu grafik işlemcilerine dayalı ürünlerin 2025 yılının Ocak ayında düzenlenecek CES fuarında tanıtılması bekleniyor. İki grafik işlemci, iki modelde sunulacak:

Navi 48 #1 — R24D-E8

Navi 48 #2 — R24D-E6

Navi 44 #1 — R25D-P8

Navi 44 #2 — R25D-P4


Bu işlemcilerin spesifik özellikleri henüz açıklanmadı. AMD'nin bu kartları, bir sonraki nesil Intel ve Nvidia ekran kartlarıyla rekabet edecek. Nvidia genellikle önce daha pahalı modelleri piyasaya sürer, ancak bu sefer öyle yaparsa, AMD'ye geniş bir pazar payını kaptırabilir. Bunun olmaması için, Nvidia'nın mevcut nesil kartlarının fiyatlarını düşürmesi gerekebilir.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)